Mitten (Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes, 2019)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

Dans le focus ↓

Een geduldige blik op de laatste repetitieweken van Mitten wir im Leben sind, een voorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker, haar dansgezelschap Rosas en cellist Jean-Guihen Queyras op Bachs cellosuites.

Mitten (Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes, 2019)

Recent toegevoegd ↓

In het hedendaagse België slingert het lot van de 13-jarige Ahmed tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven.

Het Oosten van België, in de greep van de taalstrijd en de agrarische wereld in volle evolutie. Het emotionele landschap is net zo dramatisch, de vader van een jonge boer is overleden. Zal hij de boerderij overnemen of zijn heil in de stad zoeken?

Drie dagen in het leven van Jeanne Dielman, een jonge weduwe die samen met haar zoon Sylvain volgens een onwrikbare routine leeft. Tot er iets gebeurt dat haar ordelijke leven grondig dooreengooit.

Boeren getuigen over de landbouwcultuur in al zijn facetten, van zijn diepe inworteling in het leven van alledag tot de actuele moeilijkheden waarmee ze geconfronteerd worden.

Een cinematografische bewerking van twee choreografieën van Anne Teresa De Keersmaeker op muziek van Béla Bartók: Mikrokosmos en Quatuor no. 4.

Een verfilming van choreografe Anne Teresa De Keersmaekers gelijknamige voorstelling op muziek van Ligeti en Ysaÿe. De Rosas-dansers brengen een delicate balans tussen energieke virtuositeit en vertraging.

↓ Binnenkort

Pink Ulysses (Eric de Kuyper, 1990)
Pink Ulysses
Eric de Kuyper,
Quand les hommes pleurent (Yasmine Kassari, 1999)
Quand les hommes pleurent
Yasmine Kassari,

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke documentaire- en fictiefilms aan. Het platform gaat van start met een selectie van Belgisch werk.