Le chantier des gosses (Jean Harlez, 1970)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

Dans le focus ↓

De Marollen is een speelparadijs voor kinderen, tot op een dag werkmannen de buurt aan het daveren brengen. De kinderen verklaren hen de oorlog. Een film over Brussel in de jaren ’50 in samenwerking met de inwoners zelf.

Le chantier des gosses (Jean Harlez, 1970)

Recent toegevoegd ↓

Een persoonlijk portret van het Belgisch filmarchief CINEMATEK. De film vertelt een verhaal over cinema en tijd in de vorm van een visuele symfonie waarin honderden films deelnemen aan een unieke reis.

Een documentaire over Gigi en Monica, twee straatkinderen die in een treinstation in Boekarest leven. Monica is zwanger. Gigi wil de duisternis van het straatleven achter zich laten en vertelt over zijn dromen.

Een cinematografische bewerking van twee choreografieën van Anne Teresa De Keersmaeker op muziek van Béla Bartók: Mikrokosmos en Quatuor no. 4.

Een documentaire die op integere wijze de wereld van Rosie, Sami, Irakli en Nathan schetst, vier kinderen met specifieke onderwijsbehoeften die naar een gewone school gaan.

Drie dagen in het leven van Jeanne Dielman, een jonge weduwe die samen met haar zoon Sylvain volgens een onwrikbare routine leeft. Tot er iets gebeurt dat haar ordelijke leven grondig dooreengooit.

Jan Vromman,

De Boelwerf in Temse sluit en maakt zo een einde aan de scheepsbouw in België. De film geeft een bijzonder gedetailleerd beeld van het einde van een industrie en de sociale strijd die de werknemers voerden.

↓ Binnenkort

Le grand paysage d’Alexis Droeven (Jean-Jacques Andrien, 1981)
Le grand paysage d’Alexis Droeven
Jean-Jacques Andrien,
Quand les hommes pleurent (Yasmine Kassari, 1999)
Quand les hommes pleurent
Yasmine Kassari,
R... ne répond plus (Jean-Pierre & Luc Dardenne, 1981)
R... ne répond plus
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne,

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke documentaire- en fictiefilms aan. Het platform gaat van start met een selectie van Belgisch werk.