Pink Ulysses (Eric de Kuyper,1990)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

Dans le focus ↓

Een homo-erotische zoektocht naar schoonheid op de maat van Richard Wagner, Zarah Leander en Sergej Eisenstein. Eric de Kuyper monteerde film- en muziekfragmenten aaneen, met als leidraad de omzwervingen van Odysseus

Pink Ulysses (Eric de Kuyper,1990)

Recent toegevoegd ↓

Drie dagen in het leven van Jeanne Dielman, een jonge weduwe die samen met haar zoon Sylvain volgens een onwrikbare routine leeft. Tot er iets gebeurt dat haar ordelijke leven grondig dooreengooit.

Een documentaire die op integere wijze de wereld van Rosie, Sami, Irakli en Nathan schetst, vier kinderen met specifieke onderwijsbehoeften die naar een gewone school gaan.

Een documentaire over Gigi en Monica, twee straatkinderen die in een treinstation in Boekarest leven. Monica is zwanger. Gigi wil de duisternis van het straatleven achter zich laten en vertelt over zijn dromen.

Sarah Vanagt,

Welke waarde hebben beelden als objectieve getuigenissen van een conflict? Vanagt richt haar aandacht op het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië in Den Haag.

Een historiek van de representatie van vliegtuigkapingen door mainstream media, van de eerste trans-Atlantische kapingen in de jaren zestig tot de kofferbommen van de jaren negentig.

Een verfilming van choreografe Anne Teresa De Keersmaekers gelijknamige voorstelling op muziek van Ligeti en Ysaÿe. De Rosas-dansers brengen een delicate balans tussen energieke virtuositeit en vertraging.

↓ Binnenkort

À la recherche du lieu de ma naissance (Boris Lehman, 1990)
À la recherche du lieu de ma naissance
Boris Lehman,
Ghost Tropic
Ghost Tropic
Bas Devos,
Quand les hommes pleurent (Yasmine Kassari, 1999)
Quand les hommes pleurent
Yasmine Kassari,

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke documentaire- en fictiefilms aan. Het platform gaat van start met een selectie van Belgisch werk.