Seagulls Die in the Harbour (Rik Kuypers, Ivo Michiels, Roland Verhavert, 1955)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

En vedette ↓

Event ↓

Evenement ↓

Evènement ↓

De pessimistische grootstadskreet tekent in sterk expressionistisch beelden de dooltocht van een getormenteerde man in de havenstad Antwerpen. Alleen bij een weeskind en twee gedesillusioneerde vrouwen kan hij rekenen op begrip.

Seagulls Die in the Harbour (Rik Kuypers, Ivo Michiels, Roland Verhavert, 1955)
Subscribe to Avila for only €35 per year!
Abonneer op Avila voor slechts €35/jaar!
Abonnez-vous à Avila pour seulement 35 €/an!

Recent toegevoegd ↓

Chantal Akerman was een Belgische filmregisseuse, scenariste, producente, kunstenares en schrijfster. Ze werd geboren in Brussel in 1950, in een familie van Pools-joodse immigranten. Deze collectie baant zich een weg door Chantal Akermans rijke oeuvre van meer dan 50 titels.

Niet ver van Los Angeles ligt de onvoltooide woestijnstad California City. De 25-jarige Lashay T. Warren probeert er een nieuw leven op te bouwen. Een visuele zwerftocht doorheen de stoffige straten die Lashay speels beschrijft.

De patriarch van een Palestijns dorp vraagt aan de Israëlische gouverneur om de avondklok op te heffen voor het huwelijk van zijn zoon. Het verzoek wordt ingewilligd, op voorwaarde dat de man en zijn militairen als eregasten worden uitgenodigd.

Een documentaire over Gigi en Monica, twee straatkinderen die in een treinstation in Boekarest leven. Monica is zwanger. Gigi wil de duisternis van het straatleven achter zich laten en vertelt over zijn dromen.

In de chaos van de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog installeert een Joods-Poolse familie zich in Brussel. Een sombere, sobere autobiografische verkenning en de enige langspeelfilm uit de veel te korte carrière van Samy Szlingerbaum.

In het verlaten Brusselse Gesù-klooster woont een Roma familie. Desiere werkt aan een fictiefilm met hen terwijl een reële uitzetting van de bewoners steeds waarschijnlijker wordt.

↓ Binnenkort

Devenir (Lorédana Bianconi, 2004)
Devenir
Loredana Bianconi,
Do You Remember Revolution? (Lorédana Bianconi, 1997)
Do You Remember Revolution
Loredana Bianconi,

↓ In de bioscoop

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke Belgische documentaire- en fictiefilms aan.