Fertile Memory (Michel Khleifi, 1981)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

En vedette ↓

Event ↓

Evenement ↓

Evènement ↓

News ↓

Nieuws ↓

Nouvelle ↓

In een lyrisch samengaan van documentaire en narratieve elementen, schetst Khleifi een liefdevol portret van twee Palestijnse vrouwen wier individuele strijd zowel een getuigenis als een transgressie is van het politieke regime dat hun huizen en levens vernietigt.

 

Fertile Memory (Michel Khleifi, 1981)
Subscribe to Avila for only €35 per year!
Abonneer op Avila voor slechts €35/jaar!
Abonnez-vous à Avila pour seulement 35 € par an !

Recent toegevoegd ↓

Film
Ma'loul Celebrates Its Destruction (Michel Khleifi, 1985)

Eén maal per jaar mogen de voormalige inwoners van Ma’loul terug keren naar hun door Israël bezette dorp. Tijdens de traditionele picknick documenteert Khleifi hoe de geschiedenis van deze plek in de herinneringen van de oude generaties en in de verbeelding van hun kinderen verder leeft.

Film
Le gamin au vélo (Jean-Pierre & Luc Dardenne, 2011)

De jonge Cyril wil zijn vader terugvinden. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Samantha, die hem in het weekend in het huis neemt.

Film
Toute une nuit (Chantal Akerman, 1982)

In deze mozaïekfilm laten mannen, vrouwen en kinderen, bevangen door hun verlangens, zich meeslepen in de overdaad van hun gevoelens tijdens een warme, stormachtige zomeravond in de stad.

Film
De man die zijn haar kort liet knippen (André Delvaux, 1966)

Advocaat Govert Miereveld geeft les aan een meisjesschool in een provinciestad. Hij koestert een geheime platonische liefde voor zijn leerling Fran, die hem in een neerwaartse spiraal van mentale ontreddering stort. Een Belgisch magisch-realistisch meesterwerk.

Film
Victoria (Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere, Liesbeth De Ceulaer)

Niet ver van Los Angeles ligt de onvoltooide woestijnstad California City. De 25-jarige Lashay T. Warren probeert er een nieuw leven op te bouwen. Een visuele zwerftocht doorheen de stoffige straten die Lashay speels beschrijft.

Film
Globes (Nina de Vroome, 2021)

Dansend vertellen bijen elkaar verhalen over de wereld om hen heen. Van de kleinste cel in een honingraat tot de grootste economie ter wereld brengt deze essayistische natuurdocumentaire de band tussen mens en bij in kaart.

Film
Ghost Tropic

Khadija valt in slaap op de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt, heeft ze geen andere keuze dan te voet verder te gaan. De nachtelijke tocht door Brussel dwingt haar om hulp te vragen en te geven aan de andere bewoners van de nacht.

Film
Inclusief (Ellen Vermeulen, 2018)

Een documentaire die op integere wijze de wereld van Rosie, Sami, Irakli en Nathan schetst, vier kinderen met specifieke onderwijsbehoeften die naar een gewone school gaan.

Binnenkort ↓

Film
In der Dämmerstunde - Berlin (Annik Leroy, 1980)
In der Dämmerstunde - Berlin
Annik Leroy,
Film
Tremor - Es ist immer Krieg (Annik Leroy, 2017)
Tremor - Es ist immer Krieg
Annik Leroy,
Film
Vers la mer (Annik Leroy, 1999)
Vers la mer
Annik Leroy,

↓ In de bioscoop

-
-
-
-
inatà De Cinema
inatà De Cinema
inatà Ciné Rio
inatà KASKcinema
inatà CC Binder

Avila biedt een gecureerde collectie hedendaagse en klassieke Belgische films aan, zowel online als in de cinema.