Thierry De Mey

Thierry De Mey (Brussel, 1956) is een Belgische filmmaker en componist. Hij werkt geregeld samen met choreografen, onder wie zijn zus Michèle Anne De Mey, Wim Vandekeybus en Anne Teresa De Keersmaeker. De Mey regisseerde verschillende dansfilms, zoals La Valse (2010), een samenwerking met choreograaf Thomas Hauert, en enkele films gebaseerd op de dansvoorstellingen van De Keersmaeker, zoals Rosas danst Rosas (1997) en Fase (2002). Daarnaast was hij medeoprichter van muziekensembles Maximalist! en Ictus Ensemble. De rode draad in zijn veelzijdige werk is de interactie tussen dans, muziek en beeld. Zijn composities, filminstallaties en dansfilms krijgen nationale en internationale erkenning.

Twintig jaar na de gelijknamige choreografie die dansgezelschap Rosas op de kaart zette, werd de voorstelling verfilmd. De dansfilm exploreert de relatie tussen dans, muziek en beeld en zorgt zo voor een unieke en meeslepende kijkervaring.

Een cinematografische interpretatie van de gelijknamige voorstelling uit 1983 van het dansgezelschap Rosas die op meeslepende en minutieuze wijze architectuur, muziek en beweging verweeft.

Subscribe to Thierry De Mey

↓ Coming Soon

Floréal (Thierry De Mey, 1983)
Floréal
Thierry De Mey,