Olivia Rochette

Olivia Rochette (België, 1987) is filmmaakster, cameravrouw en medeoprichtster van het online filmmagazine Sabzian (www.sabzian.be) en Avila (www.avilafilm.be), een filmdistributeur en online videoplatform voor Belgische cinema. Ze maakt films samen met Gerard-Jan Claes (België, 1987). Hun filmografie omvat: Because We Are Visual (2010), Rain (2012), Grands travaux (2016), Mitten (2019) en Kind Hearts (2022). Sinds 2009 verzorgen ze ook het videowerk voor choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en haar dansgezelschap Rosas.

Het innemende liefdesverhaal van Billie en Lucas, een jong Brussels koppel, toont op een integere wijze hoe vormend maar ook onzeker (eerste) liefde kan zijn.

Een geduldige blik op de laatste repetitieweken van Mitten wir im Leben sind, een voorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker, haar dansgezelschap Rosas en cellist Jean-Guihen Queyras op Bachs cellosuites.

Op een beroepsschool in Brussel volgen enkele jongens de opleiding Elektriciteit. De film documenteert en ensceneert de lessen op school en hun gesprekken over toekomst, liefde en werk.

Een documentaire over de transmissie van Anne Teresa De Keersmaekers hedendaagse choreografie aan de klassiek geschoolde balletdansers van het wereldvermaarde Ballet de l’Opéra national de Paris.

Aan de hand van online verzamelde videodagboeken en beeldmateriaal creëren de cineasten een eigen poëtisch universum waarbinnen via de webcam gedeelde gedachten, verlangens en beslommeringen samenvloeien.

Subscribe to Olivia Rochette