Ruben Desiere

Ruben Desiere (België, 1990) is filmmaker, cameraman, producent en medeoprichter van het online filmmagazine Sabzian (www.sabzian.be) en van Avila (www.avilafilm.be), een filmdistributeur en online videoplatform voor Belgische cinema.  In 2014 studeerde hij af aan KASK / School of Arts met de film Kosmos. Samen met Rasmus Van Heddeghem richtte hij in datzelfde jaar het Brusselse productiehuis Accattone Films op. In 2018 werd zijn film La fleurière in internationale première vertoond in The Bright Future Competitie op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Zijn recentste film Echo verscheen in 2023 in de Belgische filmzalen.

Onder het gezag van commandant Walter Van Dyck volgen de jonge rekruten van het Belgisch leger een basisopleiding tot militair.

Tomi, Rasto en Mižu graven een tunnel om zo de kluis van een bank te bereiken. Wat op papier klinkt als een typische kraakfilm, blijkt een ander soort schouwspel te zijn.

In het verlaten Brusselse Gesù-klooster woont een Roma familie. Desiere werkt aan een fictiefilm met hen terwijl een reële uitzetting van de bewoners steeds waarschijnlijker wordt.

Subscribe to Ruben Desiere