Claudio Pazienza

Claudio Pazienza (Italië, 1962) heeft een diploma in de Europese etnologie (ULB, 1985). Hij begon zijn activiteiten als filmmaker in 1986 met korte fictiefilms, creatieve documentaires en essays. Zijn films zijn een vrolijk mengsel van onderzoek en experiment. Hij heeft een twaalftal films op de teller staan: Sottovoce (1993), Tableau avec chutes (1997), Esprit de bière (2000), Scènes de chasse au sanglier (2007) en Archipels Nitrate (2009). Hij gaf regelmatig gastcolleges in filmscholen (Femis - Paris; Louis Lumière - Paris; L'École du doc - Lussas, France; HEAD -Genève, Switzerland; Pompeu Fabra University - Barcelona; IAD - Louvain-La-Neuve , B .; KASK - Ghent, B.).

Een persoonlijk portret van het Belgisch filmarchief CINEMATEK. De film vertelt een verhaal over cinema en tijd in de vorm van een visuele symfonie waarin honderden films deelnemen aan een unieke reis.

Breughels schilderij De val van Icarus en België vormen samen het decor waartegen verschillende mensen zich vol toewijding buigen over de vraag “wat houdt ‘kijken’ nu eigenlijk in?”. Een filmverslag met een komische insteek...

Een dramatische handeling in miniatuur. Een man komt zijn appartement binnen, waarna er een onverwachte interactie plaatsvindt.

Subscribe to Claudio Pazienza