À la recherche du lieu de ma naissance (Boris Lehman, 1990)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

Spotlight ↓

Na 44 jaar keert filmmaker Boris Lehman terug naar Lausanne, waar hij in 1944 werd geboren. Zijn ouders, Poolse joden, zochten er tijdens de Duitse bezetting toevlucht. Lehman herinnert zich niets van dit alles. Een film als een tijdmachine.

À la recherche du lieu de ma naissance (Boris Lehman, 1990)
10.02.2021
Online première: Jef Cornelis

Op 10 februari om 20u30 CET zal Voyage à Paris (1993) van Jef Cornelis in première gaan op Avila. Voor deze speciale gelegenheid stelt Avila de eerste 250 coupons gratis ter beschikking voor een wereldwijd publiek. 

Recent toegevoegd ↓

De patriarch van een Palestijns dorp vraagt aan de Israëlische gouverneur om de avondklok op te heffen voor het huwelijk van zijn zoon. Het verzoek wordt ingewilligd, op voorwaarde dat de man en zijn militairen als eregasten worden uitgenodigd.

Youssef, een twaalfjarige Palestijnse jongen wordt verliefd op Aïda, een zigeunermeisje en leidster van een kinderbende. Khleifis betoverend sprookje speelt zich af in de Gazastrook begin jaren negentig, tijdens de laatste turbulente dagen van de Israëlische bezetting.

Elk jaar steken duizenden Marokkaanse mannen de Straat van Gibraltar over om illegaal Spanje te bereiken. Deze documentaire overstijgt de loutere getuigenis en analyseert met helderheid en poëzie de redenen die hen ertoe hebben gedreven om hun geboorteland te verlaten.

Over een periode van 15 jaar filmt Boris Lehman talloze gesprekken met filmvrienden zoals Jean-Rouch, Jonas Mekas en Robert Kramer. Het resultaat is een monumentaal werk, een acht uur durend manifest van onafhankelijke cinema.

Een documentaire die op integere wijze de wereld van Rosie, Sami, Irakli en Nathan schetst, vier kinderen met specifieke onderwijsbehoeften die naar een gewone school gaan.

Khadija valt in slaap op de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt, heeft ze geen andere keuze dan te voet verder te gaan. De nachtelijke tocht door Brussel dwingt haar om hulp te vragen en te geven aan de andere bewoners van de nacht.

↓ Binnenkort

Voyage à Paris (Jef Cornelis, 1993)
Voyage à Paris
Jef Cornelis,

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke Belgische documentaire- en fictiefilms aan.